tisdag 31 augusti 2010

Skogsrunda!

I eftermiddags tog jag och grabbarna en 4 kilometers runda i skogen! Det blev både powerwalk och löpning, men det är inte helt lätt att springa med Max vagn (knappast någon löparvagn) och det är rejält backigt i skogen. Superhärlig stund med grabbarna! Jag tog några bilder med mobilen och inser att jag måste bli lite bättre på att använda den, det blir ju ändå ganska bra bilder!


När vi kom hem blev det lite magträning, Max ligger på golvet bredvid och "tränar" han också=) Resten av kvällen har vi myst här hemma och jag gjorde ett "röjartag" bland alla leksaker. Kan leksaker föröka sig?

måndag 30 augusti 2010

Vidgade vyer!

Markus är ute från det han kommer hem tills dess att vi kallar in honom runt 20 tiden för sanering och läggdax. Han och kompisen F leker nästan varje dag och de kan vara ute i timmar på cyklar, kickar, skateboardar och i F´s lådbil. Vi har sagt till vilka gränser som gäller för hur långt Markus får gå och han har aldrig någonsin gått längre än det vi har bestämt.

Nu har vi flyttat dessa gränser en bit och bla får Markus ibland gå upp till skolgården och leka där. Det finns ju lekplats och bla en fotbollsplan på asfalt med små mål i ett inhängnat område som givetvis är roligt att besöka då och då. Han är även fått börja cykla till affären om det är något vi kommer på vi behöver (och Markus försöker hitta på något vi behöver varje dag=). Jag är så stolt över honom att detta fungerar så bra och att han respekterar det vi har bestämt.

I dag hämtade jag grabbarna runt 15 tiden och de hade haft det superbra på både skola och hos dagmamman. När vi kom hem ställde jag mig och gjorde pannkakor som vi åt till tidig kvällsmat eftersom Nicke skulle i väg och spela match. Jodå, den gamle har dammat av handskarna och står i mål igen=) Jag satte sen Max i vagnen och gick en powerwalk på 3 km (Markus var hos F så länge) och sen tränade jag ben/rumpa/mage i källaren med Max som sällskap. Skönt att få röra lite på sig och det är bra så länge Max finner sig i att sitta i vagnen på mina rundor!

Dagens ros (men det blev en gerbera i stället) går till Julia som verkligen förtjänar den! Hon vet varför, ni andra får väl undra;-)

Ha en bra måndagkväll!

söndag 29 augusti 2010

Trött lördag och piggare söndag!

I går var det verkligen inte mycket med oss, vi var supertrötta hela familjen. Det tar på krafterna att sitta uppe sent och gå upp tidigt, blir det sen några dagar efter varandra så sliter det på oss småbarnsföräldrar;-)

Nicke körde Daniel och Ann-Elise till Sturup i går morse tidigt, planet skulle gå 8.15. Både Markus och Max vaknade tidigt och var väldigt trötta. Vi bestämde oss för att köra till Väla, barnen behövde skor båda två och sen var ett besök på Toys R Us också planerat så vi kunde kika lite på vad Max kan tänkas önska sig när han fyller 2 år. Vi hittade skor till båda barnen, kikade på leksaker en stund och sen åt vi lunch på Max. Innan vi körde hem stannade vi och köpte en "Waveboard" till Markus, en sådan har han önskat sig länge. Nu hade han till halva kostnaden själv och då bestämde vi oss för att han och Nicke köpte den tillsammans=) Så när vi kom hem var det bara att börja träna, jag kan nämna att det är INTE lätt att åka på en sådan här med endast två hjul! Men Markus klarade av det väldigt bra redan första dagen, som allt annat han provar på med hjul.....


Jag passade på att lägga mig och vila en timme medans Max sov middag, det är verkligen inte ofta det händer så ni kan förstå hur sliten jag var. Sen körde Nicke med Markus till simskolan medan jag och Max stannade hemma. Max sov middag 2 timmar och 40 minuter så han var verkligen också slut!

Det blev en lugn lördagkväll för oss och när klockan var 22.30 sov hela familjen Johansson! Vi vaknade ganska utvilade i dag och har hållt oss här hemma och fixat lite med varje. Markus leker med två kompisar, jag har tagit lite i trädgården, tvättat och hängt ut, fixat lunch och sen körde Nicke till jobbet för ett härligt pass mellan 13-23! Usch, tur att det inte är så många söndagar som han jobbar så länge.

I morgon är det ny vecka och ekorrhjulet snurrar på. Skola för Markus, dagmamma för Max, tidig jobbvecka för mig och vecka för Nicke. Snart helg igen....;-)

lördag 28 augusti 2010

Magiska dagar!

I torsdags efter jobb körde jag och hämtade upp Daniel och Ann-Elise. Jag och Daniel är gamla barndomskompisar, som fann varandra via Facebook i början av året. Vi växte upp i Döshult och våra föräldrar umgicks en hel del. Daniel jobbar i dag som trollkarl, komiker, underhållare....ja, det är nog inget han inte kan göra!

Vi har suttit och sett "Den itusågade kaninen" med Markus på SVT och då kände jag inte igen Daniel! Så gissa om Markus är imponerad och glad över att det visade sig att mamma känner en trollkarl;-)

När vi kom hem till oss så blev det lite gott att dricka i uterummet, grillat och givetvis trollerier!

Vi sitter förvånade och imponerade över Daniels fingerfärdigheter.....
Efter maten måste man hoppa bort lite av alla kalorierna=)
När barnen hade somnat satt vi upp till efter midnatt och pratade om nutid och dåtid, skrattade, och tittade på lite av varje i datorn.
Ann-Elise gjorde ett "papperstrick" för oss. Hon berättade en historia, vek och klippte samtidigt som hon berättade och la upp pappersbitarna. Superrolig sak som imponerade oss. Hon är inte sämre än pojkvännen sin på att underhålla;-)
Det blev en ganska sen kväll och sen gick vi upp tidigt i går så helt pigga var vi kanske inte i går. Markus skulle till skolan kl 8 och vi hade en nostalgitripp framför oss. Vi körde till Allerum och Döshult, träffade vänner och bekanta. Blev mycket prat, titt på hunddagiset där, två husinspektioner och god fika! Hur roligt som helst=)
Vi kom hem runt 12 tiden och då hade Nickes föräldrar hämtat upp Markus på skolan, han slutar tidigt på fredagar. Det blev lunch och sen begav vi oss till Knutpunkten för att ta båten över till Helsingör.
Max tog båten i besittning!
Vi strosade runt i solskenet, shoppade lite och sen hamnde vi på torget. Öl och korv är ett måste när man är i Helsingör (ok, jag nöjer mig med dansk citronvand)
När vi sen kom hem så satte vi oss en stund och såg på "Den itusågade kaninen" som Markus fick, med autograf på, av Daniel. Roligt att se hur trollbunden Markus är av det som Daniel gör. Jag har på känn att det blir mycket övning här hemma de kommande dagarna!
Som om vi inte ätit tillräcklig, så var det dax för kräftor i går kväll! Max är inte så glad för det så en macka gick ganska bra. Lägg märke till att det finns trollerikort i hela vårt hus.....;-)
Mums!
Daniel är kanongullig som givetvis höll lite mer show för Markus och kompisen F.
Så hade helt plötsligt dagarna rullat förbi och det kändes som vi kunde ha en hel vecka tillsammans och vi skulle ändå ha mer att prata om. Markus blev lite ledsen i gårkväll när han skulle lägga sig, han ville absolut inte att Daniel skulle åka hem. Daniel gav Markus en present, nämligen kortleken som han använt i filminspelningen av "Den itusågade kaninen"! Sen när Markus väl somnat så spelade vi in ett filmklipp till Markus där Daniel pratar, trollar och talar om att han lägger en trolleriduk och pengar (som han trollade fram framför kameran!) till Markus på en plats i källaren. Gissa om Markus kommer bli förvånad när han ser det!
Tusen, tusen tack Daniel för ditt engagemang! Vi ser verkligen fram emot att träffa er snart igen! Tur kanske att det bara dröjer tre veckor tills du kommer igen, Markus abstinens hinner nog precis lägga sig tills dess=)

onsdag 25 augusti 2010

Blommor och Hard topping!

I dag när jag satt på jobb så kom det ett blombud och det visade sig vara till mig=) Jag öppnade upp och fick se sju underbara rosor i rosa/champagnefärger och "busigt" gräs! Det fint skrivna kortet avslöjade att det var från Nicke. Tusen tack älskling!
Max har som vanligt varit hos dagmamma Ingrid och de hade bakat i dag. Nu var det hans tur att komma hem med en klassisk orm! Inte illa av Max att klara det;-)
Markus var väldigt trött i eftermiddag när jag kom hem, det tar på krafterna att vara i gång på skolan mellan 8-15.30 (blir knappast lugnare när det går över till fritids kl 13.30). Men vi har varit inne (ute blåser det storm), städat lite, Nicke var och storhandlade, grabbarna spelade bandy i källaren och då passade jag på att ta ett pass på spinningcykeln. Sen blev det middag och lite mer plock och röj här hemma. Hur kan det bli så mycket saker överallt??
I morgon ska jag hämta upp Daniel och Ann-Elise på Knutpunkten när jag slutat jobba vid 16 tiden. Ska bli supermysigt att få umgås och vi har en del vi ska hinna med: grilla, nostalgitripp till Döshult, tur till Helsingör, äta kräftor och dricka lite gott=) Skulle tro att Daniel får trolla lite för Markus också, vi måste ju verkligen se så att han kan;-)
Till Jonas och Johanna säger jag bara en sak, ni har dragit oss i fördärvet!! Se bara vad som handlades hem i dag........(Till alla er som inte testat - det är livsfarligt och man blir beroende direkt.....)
Och så kom det redan, tog inte många dagar...."mamma, vad betyder fuck you?"..... Det är mycket de får lära sig på en skolgård!!

YES, YES, YES, YES!!!

Fick precis ett samtal på min mobil som gjorde mig fantastiskt glad!! Min fina vän E som drabbades av cancer, och genomgår nu cellgiftsbehandling sen några månader tillbaka, ringde och berättade att cancern är borta!! Den senaste scanningen visade klart och tydligt att den har gett sig och det syns inget av den i kroppen.

Lycka=)=)

tisdag 24 augusti 2010

Skolpågen!

I dag vaknade Markus vid 7 tiden och det var skönt att slippa väcka honom då han gärna brukar vilja sova längre än så. Jag hade grabbarna klara i tid och 7.45 gick vi upp till skolan! Min skolpåg är redo!!

Vid skolan började klasskamraterna samlas och de hade i går fått reda på att de ska ställa sig utanför dörren och så möter fröken upp dem där. När alla var samlade gick jag och Max hem för lite frukost och röj innan jag lämnade honom hos Ingrid lite innan 9. När jag kom till jobb kändes det som jag varit i gång en halv dag redan;-) Men vi är väl snart inne i detta med!

Nicke hämtade Markus och Oscar på fritids runt 15.30 och när jag kom hem efter jobbet satt de och lekte med lego på Markus rum. Jag fick dra och lirka ut hur dagen hade varit för på mina frågor fick jag svaren "bra" och "minns inte"......Men jag kom fram till att de hade haft lite namnlek, fått berätta vad de tycker om att göra, haft fruktstund, varit ute, ätit i matsalen, ritat och lekt. Mycket bättre dag än så kan väl inte första heldagen i skolan vara?

När båda barnen var i säng och jag hade läst för Markus så var klockan nästan 20.30. Usch så lite ork det fanns för träning så det blev inget i dag heller=( Har städat hela källaren i kväll (vi får ju gäster torsdag-lördag som ska sova över) och det behövdes mer än väl. Kan ju inte ha dammråttorna rullandes över golvet när Daniel och Ann-Elise kommer! Och jag tvivlar på att Daniel kan trolla bort dem, även om han är duktig på det han gör;-)

Spana in Daniels blogg (finns länk på min sida)! I morgon ska han uppträda på Malmö festivalen sen kommer de till oss och hälsar på några dagar. Ska bli superkul!

måndag 23 augusti 2010

Nu och då!

Markus vid sliprännorna 2010.....

....hans mamma vid sliprännorna för ca 25 år sedan!
Min "lilla" Markus har i dag haft skolpremiär! Klockan 10 i dag var dax för hans klass att samlas och vi föräldrar skulle matas med information. De är 34 stycken barn i förskoleklassen och de har delats in i två mindre grupper av förklarliga skäl=) Lokalerna som de ska var i är samma som sen övergår till fritids på eftermiddagarna.
Vi fick reda på att Markus kommer gå 8-13.30 måndag-torsdag och på fredagarna slutar de ca 11.15 efter lunchen. De ska ha gympa en dag i veckan, de är ute så mycket som möjligt och går till skogen nästan varje vecka om vädret tillåter det. Det är fruktstund varje förmiddag runt 9 tiden och det passar perfekt eftersom det är så himla svårt att få i Markus någon frukost på morgnarna. Vi får lägga ner massor med frukt så han blir mätt då;-)
Det känns väldigt bra med skolstarten och vi tycker bra om all personal som är där. Ska bli spännande att se hur vi ska få Markus klar för skolan kl 8 varje morgon nu - han är INGEN morgonkille=)

lördag 21 augusti 2010

Fornminnestur och Vejbystrandsmys!

Max bjöd inte på någon sovmorgon i dag inte, klockan 6.15 var det morgon för hans och min del. Jag vaknade dessutom med värk i nacken upp i huvudet. Har haft ont nu i ca en veckas tid och det går i muskeln långt ner bakom skuldran och ända upp till huvudet=( Men det rättade till sig lite och när väl Markus och Nicke hade kommit upp vid 9 tiden och alla hade ätit frukost så tog vi cyklarna och begav oss i väg på en tur!

Off we go!

Vi cyklade till ett av Gantoftas fornminne som ligger någon kilometer bort.
Solen har verkligen visat sig hela dagen och det var supermysigt att komma ut.
Framme! En trappa som är uppbyggd i skogen leder ner till sliprännorna.
"Hmmmm....undrar vart den här stigen leder....?"
Sliprännorna! Man tror att här har slipats yxor och annat för en herrans massa år sedan.
Jag har ett gammal foto på mig, där jag är ca 10 år och står precis som Markus gör här! Vi gjorde en "hembygdstur" på mellanstadiet och då bodde jag i Döshult, några mil från Gantofta. Tänk om jag visste då att jag skulle stå här med mina barn ca 25 år senare=)

Sen cyklade vi hemåt och precis där Gantofta börjar finns det en stendös, en gammal grav.
Markus klättrade så klart upp=)
I dag har det varit premiär för Markus simskola och han har längtat efter detta. I hans grupp skulle de vara fem stycken men Markus var enda barnet där i dag! Tror många har glömt bort starten, man betalar ju inte en dyr avgift för att sen inte komma. Men Markus fick privatlektion och tyckte det var roligt! (Bilder med mobilen så kvaliten blev inte så bra)
När vi vara klara på simskolan så körde vi till familjen Sjöström i Vejbystrand! Jonas, Johanna och Ava bjöd på en supermysig eftermiddag/kväll och vi fullkomligt rullade hem efter en sagolik middag! Först lite lek på Avas rum=)
Världens finaste Ava! Godingen är fyller 2 år om ca två veckor.
Grilldax! Jonas stod för grillningen och Nicke för sällskapet=)
Barnen mös en stund till film.
Vi bjöds på sagolikt god potatisgratäng, grillad kyckling och sallad och när vi var klara orkade vi knappt lämna bordet.
Lite bus i trädgården för att få ner maten!
Nicke och Jonas inspekterade ett träd som hade lösa grenar....
Tusen tack Jonas och Johanna för en härlig kväll! Tror inte vi behöver äta på en vecka, glassen med "hard topping" satt som en smäck!

fredag 20 augusti 2010

Barnvänlig kräftskiva!

I kväll har vi haft en supermysig kräftskiva med barnen! Markus gjorde fint i uterummet med spindelmannen servetter och många ljus på bordet. Julia har som vanligt varit mästerfotograf även om jag lyckades ta några under tiden vi åt. Bilderna får tala för sig själv tycker jag!



Efter vår lilla fest så körde Nicke, Ella och grabbarna till stan för att titta på bilar. Det är ju Vallåkraträffen i helgen så stan är FULL med bilar. Klockan är nu 22.33 och de har inte kommit hem. Markus är nog i extas kan jag tänka;-)