söndag 21 juni 2009

Slappedagar!

Vilket ord....tror inte det finns med i Svenska akedemins ordlista, men det kan kvitta! Det har verkligen varit två goa, slappedagar med familjen. Framför allt har det gått i barnens tecken och det är verkligen mysigt. I går på midsommardagen så tog vi en lugn förmiddag hemma, vi hade innebandymatch med Markus i källaren och efter lunch körde vi till Busfabriken. Markus fick stå i centrum lite och lillebror hängde med på noterna, lika snäll och lätt som vanligt. På vägen hem fick Markus hyra en film och den såg vi under tiden vi åt tacos. När barnen somnat såg jag och Nicke "Yes Man" med Jim Carrey. Filmen var ganska bra men jag hade nog kunnat önska lite mer skratt till den. Jag stupade i säng lite efter klockan 23 och Nicke drog in en runda till stan för att kolla lite bilar.

Natten till i dag var Max lika go som vanligt (är ironisk) och tyckte att han kunde hålla liv när det passade honom. Jag vet inte riktigt hur jag ska få honom att sluta amma på natten eftersom han inte dricker så mycket välling innan han lägger sig. Han är ju inte så mätt så han klarar sig hela natten på ca 60 ml välling!? Hmm...känns som det blir svårar att få honom sluta äta på natten än vad det var med Markus. Time will tell!

I dag har sommaren varit i Gantofta! Solen har visat sig hela dagen och vi har bara varit inne vid enstaka tillfällen. Markus har lekt med kompisen G och de har cyklat, lekt på lekplatsen, hoppat på studsmattan, spelat baseboll och badat i vattenspridaren. Energin verkar aldrig ta slut! Ella och Gabriel kom ut med tåget runt 14 tiden och sen har vi "hängt" i trädgården och de stora barnen var "faktiskt" ganska snälla mot Gabriel som dock är HELA två år yngre än dem...*tuffa grabbar*....Vi har grillat (vad annars Lilian???) och sen körde Nicke dem hem. Nu har jag suttit på spinningcykeln 30 minuter och börjar bli redo för soffan. I kväll ska vi se "Pride and glory", Edvard Nortons senaste film.

Åh, lilla Max är i dag nersänkt i spjälsängen, säg börjar man inte bli stor då när man inte får ligga kvar där uppe?! Han har dessutom börjat sätta lite fart på golvet, ligger inte där man la honom och ändå kryper han inte...hmmmm....snurrar och drar sig i väg lite:-)

2 kommentarer:

  1. Det händer grejer hela tiden för lille Max. Blir mysigt att se hans "snurr-krypande" om två veckor! Fast med den utvecklingsfarten barn har så kanske han kryper helt enligt regelboken då, vem vet?!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. I min ordbok finns definitivt ordet Slappedag med ;-)
    *kramar*

    SvaraRadera