måndag 1 juni 2009

Varm måndag!

I dag har vi varit på Mallorca...eller var det i Gantofta? Lätt att ta fel när det är lika varmt och man behöver smörja hela familjen med solskyddsfaktor. Det har varit underbara 25 grader i skuggan hela dagen och Markus har fått vara feberfri - tack och lov.

Jag och barnen gick en liten runda i förmiddags, ville ta det lugnt med Markus eftersom vi inte visste om febern skulle komma krypandes igen. Nicke var hos tandläkaren och det gick inte så bra för honom. Han har verkligen fobi och i dag var det väldigt tufft för honom. Att det är en fobi märks ju i och med att han kan vara hur logisk som helst, vet att det inte gör ont, tar kort tid etc, men hela hans kropp och hjärna protesterar. Men jag är stolt över honom att han klarade av det i dag med, även om det var svårt för honom.

Det blev lite korv med bröd till lunch och sen har vi tillbringat hela eftermiddagen ute. Var på lekplatsen en stund, fikade på en filt i skuggan i trädgården och sen har Markus lekt med några barn som bor här runt omkring. De lite äldre barnen hade stora vattenpistoler och ville ha vattenkrig med de lite yngre. Nicke fick åka till Ica Maxi och handla årets första vattenpistol till Markus (det brukar gå åt några under en säsong).

Kvällsmaten åt vi i skuggan på verandan och det blev nypotatis och varmrökt lax. En middag som gick hem hos både stora och små Johanssons. Nu ska jag försöka sluta klia mig i ögonen (hemsk allergi) och få Johansson-minioren i säng...

3 kommentarer:

  1. Ja idag har det varit riktigt hett. Tur att man har ett jobb att stänga in sig på. Hmpf.

    Barnen hade badat i vattenspridare i flera omgångar idag på dagis. Skönt för dem!

    Härligt att höra att Mackan är feberfri nu.

    KRAM till er alla!

    SvaraRadera
  2. Låter som en helt underbar dag! Och ja, varmt var det... Men härligt! Klagar absolut inte på att vara fritidsforskare just nu ;-)
    Kanske du har en ledig dag och vill ta med dig grabbarna hit en dag och se huset (innan vi flyttar igen ;-))

    *kram*

    SvaraRadera
  3. Absolut Tösan! Vi kan väl se nästa vecka då vi kommit hem från Stockholm. Vi kommer gärna ut en dag.

    SvaraRadera